top of page

Group

Public·18 members

Bela-knjiga-mup-srbije-pdf


Bela knjiga MUP Srbije: Dokument o albanskom terorizmu i organizovanom kriminalu na Kosovu i Metohiji
Bela knjiga MUP Srbije je zvanični dokument koji sadrži podatke o delovanju albanskih terorističkih i kriminalnih grupa na Kosovu i Metohiji (KiM) u periodu od 1998. do 2003. godine. Ovaj dokument je objavljen na sajtu Vlade Republike Srbije u 2003. godini, sa ciljem da informiše domaću i međunarodnu javnost o razmerama i posledicama albanskog nasilja nad srpskim i nealbanskim stanovništvom, kao i o opasnostima koje ovakvo delovanje predstavlja za bezbednost i stabilnost regiona.


Download Zip: https://riagrancrocku.blogspot.com/?qc=2w3P3A


Bela knjiga MUP Srbije se sastoji od dva dela. Prvi deo sadrži analizu albanskog terorizma na KiM, kao i u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji je povezan sa raznovrsnim oblicima organizovanog kriminala, poput trgovine drogom, oružjem, ljudima, falsifikovanjem novca i dokumenata, iznudom, reketiranjem, ubistvima, otmicama, paljenjem i rušenjem imovine. U ovom delu se navode i podaci o stranim državljanima koji su učestvovali u terorističkim aktivnostima na KiM, kao i o finansijskoj, materijalnoj i političkoj podršci koju su albanske terorističke grupe dobijale iz inostranstva, posebno iz Albanije, zapadne Evrope i islamskih zemalja.


Drugi deo Bele knjige MUP Srbije sadrži spiskove lica koja su identifikovana kao pripadnici ili saradnici albanskih terorističkih i kriminalnih grupa na KiM. Ovi spiskovi obuhvataju oko 2000 imena lica koja su bila članovi ili vođe Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), Nacionalnog pokreta za oslobođenje Kosova (LPK), Albanske nacionalne armije (ANA), Islamskog pokreta za oslobođenje Kosova (ILPK), kao i drugih organizacija koje su sprovodile terorističke akcije protiv srpskih snaga bezbednosti, civilnog stanovništva i institucija. Za svako lice se navode osnovni podaci o identitetu, biografiji, delatnosti, zločinima i sudbini.


Bela knjiga MUP Srbije je važan istorijski dokument koji svedoči o teškom periodu koji je srpski narod preživeo na KiM pod albanskim terorom i represijom. Ovaj dokument je takođe relevantan za razumevanje sadašnjeg stanja na KiM, gde albanske ekstremističke i kriminalne strukture nastavljaju da ugrožavaju bezbednost, prava i slobode srpskog i drugih nealbanskih naroda. Bela knjiga MUP Srbije je dostupna za preuzimanje u PDF formatu na sledećim linkovima: [Prvi deo] i [Drugi deo].


Sin embargo, creo que hemos llegado al final de nuestra conversación. Ha sido un placer hablar con usted, pero tengo que despedirme ahora. Espero que tenga un buen día. Adiós. ?
About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page